Asverstrooiing met de ‘Dorus Rijkers’

Eenmaal komt de tijd dat we afscheid moeten nemen van een dierbare. Voor velen is een as-verstrooiing op het water een geruststellende en mooie gedachte.

 

Afscheid nemen op het water

Wij bieden u een waardige en persoonlijke manier om afscheid te nemen van uw dierbare op het water.
Onze maritieme tradities tijdens de asverstrooiing met de ‘Dorus Rijkers’ maken uw afscheid tot een gedenkwaardig en onvergetelijk moment.

 

Asverstrooiing en ceremonie ‘Dorus Rijkers’

Voorafgaand aan de ceremonie, wordt u ontvangen aan boord van de ‘Dorus Rijkers’. Die ligt voor die gelegenheid afgemeerd aan de steiger bij het ‘Schipperscafé’, in de Museumhaven van de voormalige Rijkswerf Willemsoord te Den Helder. Op de ‘Dorus Rijkers’ wordt u ontvangen met koffie of thee. Aan u de keus of de asverstrooiing plaatsvindt op het Marsdiep, het Molengat, het Schulpengat, de Waddenzee of de Noordzee.

Met de Nederlandse vlag halfstok en de rouwwimpel in de mast varen wij naar de door u opgegeven plek. Eenmaal aangekomen op locatie krijgt u alle tijd om een afscheidswoord uit te spreken. Desgewenst zal een bemanningslid van de ‘Dorus Rijkers’ een gedicht voordragen als laatste eer aan de overledene.rouwvlag in top
Vervolgens kunt u met de strooikoker de as over het water uitstrooien. Als de as zich in een zouturn bevindt, wordt deze met behulp van een zwenkarm in het water neergelaten. Bloemen en kransen mogen ook te water worden gelegd. Na de as-verstrooiing varen wij drie rondjes om de uitstrooiingsplaats. Bij elke ronde volgt een korte stoot met de scheepshoorn. Bij het verlaten van de locatie van de asverstrooiing wordt met de scheepsfluit een laatste groet gebracht.
De Nederlandse vlag wordt vol voor gehesen en de rouwvlag neergehaald.

 

Terugreis en afsluiting

Tijdens de reis is er aan boord de gelegenheid koffie of thee te drinken, met een plakje cake daarbij. Bij de afsluiting van de ceremonie aan boord, ontvangt u een zeekaart met de precieze locatie waar de ceremonie heeft plaatsgevonden. De gehele ceremonie, van vertrek tot terugkomst, duurt ongeveer 3 uur.


 

Water rond Den Helder

Uw wensen zijn bepalend voor de uitvoering van de ceremonie

De gehele ceremonie vindt plaats in overeenstemming met uw wensen. Wij willen dat de dag verloopt zoals u of uw dierbare voor ogen had. Alles is bespreekbaar en van bovenstaande kan desgewenst worden  afgeweken. Wij begrijpen dat u misschien foto’s wilt als aandenken aan het afscheid. Daarom kunnen wij, in overleg met u, foto’s maken tijdens de ceremonie. Deze ontvangt u ongeveer twee weken na de asverstrooiing.


 

Overige informatie

Alle boten hebben moderne navigatiemiddelen en alle mogelijke veiligheids- en reddingsmiddelen. Wij beschikken over apparatuur waarmee de as vlak boven het wateroppervlak wordt uitgestrooid.
De ‘Dorus Rijkers’ biedt plaats aan 12 personen. Indien meer personen de ceremonie willen bijwonen, kan een tweede boot, ‘De Zeemanspot’ worden ingezet. Ook deze biedt plaats aan maximaal 12 personen.

 

Tarieven

Het tarief voor de verzorging van de asverstrooiing bedraagt € 475,00, uitgaande van het inzetten van 1 boot. Bij het inzetten van een tweede boot wordt vooraf overlegd over de extra kosten.
In deze prijs zijn koffie, thee en cake inbegrepen.
Tijdens weekeinden geldt een toeslag van € 60,00. De tarieven zijn inclusief BTW.

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Aanvragen asverstrooiing

Alle velden met een * moeten worden ingevuld.

 

Gegevens aanvrager
Voorletter(s) of voornaam en achternaam of naam organisatie
Straat en huisnummer
Betreft asverstrooiing van
Voorletter(s) en achternaam
:
Het maximum is 24.