Bezoeken

Door het jaar heen, worden de historische reddingboten uitgenodigd om evenementen bij te wonen op verschillende plaatsen in ons land en soms ook in het aangrenzende buitenland.

De bezoeken worden in verschillende samenstelling gemaakt. In verband met de leeftijd van de ‘Dorus Rijkers’ zal steeds de  ‘De Zeemanspot’ de oude dame escorteren. Bij grotere evenementen zullen de twee boten van het Helders Historische Reddingboten Collectief deelnemen.

Het Collectief beschikt over een partytent, waarin expositiemateriaal over de boten en de ‘geschiedenis’ achter hun namen wordt toegelicht.
Als de omstandigheden dat toelaten, worden tijdens de bezoeken rondvaarten gehouden.

Omdat de Stichtingen die het Collectief vormen, vrijwilligersorganisaties zijn, zullen de kosten van de vaartocht van Den Helder naar de plaats van het evenement v.v. aan de uitnodigende organisatie worden doorberekend.
Die kosten bestaan uit dieselolie, proviand bemanning en eventueel onderdak bij meerdaags verblijf op de bestemming en eventuele reiskosten van bemanning met auto of openbaar vervoer indien noodzakelijk..